JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 21 juli 2019 VECKA 29
Japanska Renesas Semiconductor har lagt över sin konstruktionsverksamhet kring analoga och diskreta halvledare i ett eget fristående företag med namnet Renesas Semiconductor Design. Planen är dessutom att fördubbla produktionskapaciteten inom teknikområdet till augusti i år.
Idag står analoga och diskreta halvledare för omkring 10 procent av Renesas omsättning, men företagets intention är att växa snabbare inom detta affärsområde.

Receptet är att lägga konstruktionsverksamheten i ett eget företag, vilket skett från och med årsskiftet. Bolaget heter Renesas Semiconductor Design, har huvudkontor i Malaysia, runt 100 anställda och ska fokusera på utveckling och konstruktion av analoga kretsar och diskreta halvledare. Det är inbyggda system med lösningar för bärbart och fordon som står i fokus.

Samtidigt avslöjar Renesas att man planerar att bygga ut sin produktionskapacitet av analoga och diskreta halvledare. Idag tillverkar företaget i två fabriker i Malaysia. Expansionen innebär att företaget utökar dagens fabriksyta från 37 000 kvm till 43 000 kvm. När utbyggnaden är klar i augusti ska produktionskapaciteten vara fördubblad, vilket innebär en kapacitet på 1,2 miljarder enheter per månad.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)