JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mer såddkapital i Kista
Riskkapitalfonden Sting Capital har tagit in ytterligare 45 miljoner kronor. Pengarna ska investeras i nystartade teknikföretag med exportpotential.

Sting Capital bildades för cirka två år sedan av företagsinkubatn Sting i Kista och Innovationsbron i Stockholm. Startkapitalet var 40 miljoner varav cirka 15 miljoner redan har investerats i tio bolag.

De nya pengarna som nu tillförs kommer från affärsänglar, privata investerare och Innovationsbron. Totalt har Sting Capital därmed tagit in 85 miljoner

– Vi är en statlig aktör med rollen att arbeta med marknadskompletterande finansiering i tidiga skeden. Genom STING Capital har tillgången till kapital för bolag i vår målgrupp ökat påtagligt. Vi hoppas och tror att fondens konstruktion och arbetssätt skall visa sig vara lönsamt och bilda skola även för helt privata fonder i tidiga skeden säger Björn Varnestig som är vd på Innovationsbron Stockholm i ett pressmeddelande.

Sting Capital är en av få fonder som investerar i riktigt tidiga skeden. Fonden satsar upp till 4 miljoner per bolag och ambitionen är att göra åtta till tio investeringar per år fram till 2011.

Sting Capital har bland annat investerat i Scint-X, Obstecare, Zebor Technology, Mobile Sorcery, MyFC och Aureola.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)