JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Asiatisk trio vill driva mobilskärmar
De tre företagen Renesas, Sharp och Powerchip ska starta ett samarbetsbolag för att tillverka driv- och styrkretsar för LCD-skärmar. Företaget, döpt till Renesas SP Drivers, får sitt säte i Tokyo och ska vara i full drift från den första april i år.

De två japanerna Renesas och Sharp samt taiwanesiska Powerchip slår alltså sina påsar ihop för att stå beredda inför den förväntade prispressen på drivkretsar och styrenheter till morgondagens breda flora av mobiltelefonskärmar.

Det nya fabrikslösa företaget Renesas SP Drivers ska utveckla, konstruera och marknadsföra driv- och styrkretsar för små och medelstora LCD-skärmar. Planen är att Renesas och Sharp ska konsolidera sina respektive verksamheter inom detta område, och därmed skapa ett bolag med 170 anställda. Powerchips uppgift är att tillverka merparten av de framtida kretsarna.

Renesas kommer att äga 55 procent av det nya samarbetsbolaget, medan Sharp får 25 procent och Powerchip de resterande 20 procenten. Renesas är i grunden ett joint-venture mellan Hitachi och Mitsubishi.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)