JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 18 november 2019 VECKA 47
Kjell Lindström, professor i elektrisk mätteknik vid LTH, blir hedersdoktorer vid Medicinska fakulteten i Lund i vår. Han hedras främst för sina insatser inom ultraljudsdiagnostik.
Kjell Lindström har varit professor vid Lunds Tekniska Högskola sedan 1985. Dessförinnan var han medicinskteknisk chef vid Universitetssjukhuset MAS.

Ett av Kjell Lindströms dominerande forskningsområden är ultraljudsdiagnostik. Tillsammans med professor Inge Edler var han bland de första i världen som studerade hjärtat med dopplerteknik. De ultraljudstekniker som idag används i utrustningar för medicinskt bruk har tagits också fram med Kjell Lindströms aktiva medverkan.

-Genom sitt stora kontaktnät inom både den tekniska och medicinska forskningsvärlden har Kjell Lindström fungerat som en katalysator för tvärvetenskapligt samarbete. Och han har haft en betydelsefull roll för utbildning i medicinsk ultraljudsteknik vid Lunds universitet, nationellt och internationellt, säger Nils-Otto Sjöberg, professor emeritus vid Medicinska fakulteten i ett pressmeddelande.

Även Niels Borregaard, professor och klinikchef i hematologi på Rigshospitalet i Köpenhamn, och Lord Naren Patel, klinisk forskare vid kvinnokliniken Ninewells Hospital and Medical School vid Dundee University i Skottland, promoveras till hedersdoktorer vid Medicinska fakulteten i Lund den 30 maj 2008.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)