JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Siemens vill sälja Siplace
Den hårt pressade industrikoncernen Siemens har överraskande bestämt sig för att lägga verksamheten kring elektronikproduktionsutrustning i ett separat bolag. Planen är att sälja av eller fusionera verksamheten med någon partner. Förändringen ska vara klar redan i september.

– Förändringen ger oss större frihet och fler möjligheter och gör det möjligt att snabbare genomföra förbättringar som annars hade tagit åratal att genomföra, säger Günter Lauber som är chef för Electronics Assembly Systems i en pressrelease.

Siemens verksamhet inom elektronikproduktion, där bland annat Siplacemaskinerna igår, heter formellt ”Electronics Assembly Systems”. Verksamheten ingår i Siemens automationsdivisionen och har runt 2 100 anställda i världen. Bland annat finns ett försäljnings- och servicekontor i Sverige.

Enligt Süddeutschen Zeitung har Siemens ledning kommit fram till att det finns få synergieffekter mellan elektronikproduktion och den övriga verksamheten inom automationsdivisionen. Verksamheten ska därför skiljas ut i ett separat bolag som kan komma att säljas som en fristående enhet eller fusioneras med något annat företag.

Verksamheten uppges omsätta några miljarder kronor och går bäst i Europa. Försäljningen i Asien har varit svag och företaget har redan börjat strukturera om för att minska personalen med 150 personer.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)