JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Katrineholm vinnare på Flextronics nedläggning i Östersund
Igår kom beskedet att Ericsson tar tillbaka den produktion som görs av Flextronics i Östersund. 400 personer förlorar jobben där, men i Katrineholm är stämningen desto gladare. Där skapas minst 120 nya jobb.

– 45 år av industritradition går i graven och det är för jävligt, säger kommunalrådet Jens Nilsson till Östersundsposten.

Nedläggningen påverkar inte bara de 400 fast anställda och inhyrda som arbetar med att tillverka produkter för det fasta nätet. En så stor arbetsgivare livnär många underleverantörer på orten.

Ericsson startade verksamheten i Östersund redan i mitten av 60-talet. För åtta år sedan såldes fabriken till Solectron som i sin tur köptes av Flextronics förra sommaren.

För många anställda kom beskedet i går som en överraskning. Fabriken har god beläggning och det har till pratats om att öka personalstyrkan.

– Vi har fullt upp just nu och orderingången är mycket bra tillfälligt, det stämmer. Men nedläggningen beror på att jobben kommer att försvinna inom ett år säger platschefen Anders Jönsson till Östersundsposten.

Fabriken är helt beroende av Ericsson.

– Ledningen har inte lyckats ragga några nya kunder, säger Metallklubbens ordförande Karl-Anders Andersson.

Stängningen ska vara helt genomförd under första kvartalet nästa år. Då ska produktionen ha flyttats över till Ericssons egen fabrik i Katrineholm.

Där var glädjen desto större igår över de 120 arbetstillfällen som kommer att skapas på orten.

Läs en längre artikel om Katrineholmsfabriken (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)