JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineons vd avgår
Infineons styrelseordförande Max Dietrich Klay ser ut att gå vinnande ur maktkampen med vd Wolfgang Ziebart. Igår kväll avgick Ziebart, enligt ett pressmeddelande på grund av olika åsikter om strategin för företagets framtid.
Wolfgang Ziebart har varit vd på Infineon i fyra år, och bland annat lett avknoppningen av minnestillverkningen Qimonda till ett eget börsnoterat bolag.

Någon ny vd har inte utsetts. Däremot har Peter Bauer, som sitter i företagets ledningsgrupp, utsetts till talesman för ledningsgruppen och blir därmed i praktiken den högste operative chefen. Peter Bauer är idag chef för affärsområdena fordonselektronik, indusrielektronik och multimarknad, samt därtill försäljningsansvarig.

Styrelsen och ledningsgruppen har också enats om att genomföra ett planerat sparprogram, kallat IFX 10 Plus. Programmet går ut på att förbättra marginalerna genom att ta bort produkter med dålig lönsamhet ur sortimentet, skära kostnader i produktionen och öka effektiviteten genom hela företaget.

Det surrar av rykten kring Infineons framtid. Bland annat spekuleras det i att NXP är intresserat av att lägga ett bud, och att ryska intressen kan köpa hela eller delar av företaget, se artikel (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)