JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 32 miljoner till tryckt elektronik
Vinnova ska finansiera satsningen på tryckt elektronik i Norrköping med fyra miljoner om året i upp till åtta år. Däremot blev det inga mer pengar till Jönköpings ambitioner inom robust elektronik.
Att använda tryckmetoder för elektronik är en lovande teknik för snabb och enkel produktion där Sverige ligger långt framme. Det menar åtminstone Vinnova, som inom ramen för programmet Vinnväxt tilldelar Printed Electronics Arena i Norrköping med omnejd fyra miljoner kronor om året i upp till åtta år, totalt max 32 miljoner kronor.

- Printed Electronics Arena utvecklar innovativa produkter baserade på banbrytande forskning inom tryckt elektronik, motiverar verket i ett pressmeddelande.

Vinnväxt-programmet riktar sig till tidiga tillväxtinitiativ med stor tillväxtpotential. De fyra som nu får pengar är bland de fem som valdes ut redan 2006 bland 86 sökande. Då fick de fem pengar under två år för att bygga visare på sina satsningar. Den nu beslutade finansieringen är mer långsiktig.

- Ursprungligen planerade vi att bara två satsningar skulle få långsiktig finansiering. Men under de två år som gått har fyra utvecklats så positivt att vi bedömer att de kan utvecklas till internationellt konkurrenskraftiga miljöer, säger Cecilia Johansson på Vinnova.

Utöver tryckt elektronik satsar Vinnova därför på smarta textilier i Sjuhäradsbygden, bioraffinaderi i Örnsköldsvik och äventyrsteknik i Östersund/Åre.

Satsningen på robust elektronik i Jönköping, det femte området som fick pengar i den ursprungliga Vinnväxt-utdelningen, blev dock utan medel.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)