JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kina kan få LTE inom tre år
Operatören China Telecom, som nyligen köpt sin branschkollega China Unicoms mobilnät, planerar att gå över till LTE redan inom 2-3 år. Det skulle i så fall innebära ett rekordsnabbt införande av 4G-teknik i Kina.
Det har varit minst sagt trögt för tredje generationens mobiltelefoni i Kina, men övergången till fjärde generationen kan paradoxalt nog ske fortare där än på många andra ställen. Operatören China Telecom har långt gångna planer på införande av LTE redan om 2-3 år.

China Telecom har hittills mest sysslat med fast telefoni, men köpte häromdagen branschkollegans China Unicoms CDMA-nät för mobiltelefoni för 100 miljoner kronor. Så fort köpet är genomfört, vilket väntas ske under fjärde kvartalet i år, ska detta nät uppgraderas till CDMA-versionen EV-DO Rev A i ett antal viktiga städer. Och därefter ska steget till LTE tas, berättade företaget på en presskonferens i början av veckan.

- Inom två-tre år kommer alla nät, både GSM och CDMA, att migrerar till LTE, citeras China Telecoms ordförande Wang Xiaochu till den australiska nättidningen CommsDay.

China Telecom har 60 procent av fastnätstelefonin i Kina. På mobilsidan, där China Mobile dominerar, är Unicoms CDMA-nät idag en av de mindre spelarna med bara några procents marknadsandel.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)