JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 156 lämnar Ericsson i Kumla
Av de 156 anställda som nu lämnar Ericssons verksamhet i Kumla är det närmare en tredjedel som sägs upp på grund av arbetsbrist. Det blev resultatet efter MBL-förhandlingar.
Det var i april som Ericsson gick ut med ett varsel. Då var budskapet att 200 av 700 jobb skulle bort i Kumla. Men efter MBL-förhandlingar har resultatet blivit att något färre lämnar företaget.

– Vi kommer att minska vår personal med totalt 156 personer, säger Anders Bergstrand, fabrikschefen i Kumla, till Nerikes Allehanda.

Av dem som lämnar företaget sägs 54 personer upp på grund av arbetsbrist, medan 61 personer har valt avgångspension. Till detta hör att 37 personer tar ett frivilligt erbjudande som ger upp till tolv månadslöner. De som slutar frivilligt erbjuds också åtta månader i ett så kallat karriäromställningsprogram.

– De som sägs upp på grund av arbetsbrist kommer att erbjudas ett liknande program som de får som slutar frivilligt, i form av en årslön och hjälp med karriäromställning, säger Anders Bergstrand till Nerikes Allehanda.

Den uppmärksamme kan konstatera att antalet personer som får lämna Kumlaverksamheten enligt ovanstående uppgifter blir 152 och inte 156. Varför de fyra ej uppräknade personerna lämnar företaget är inte klart.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)