JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Multiteknik slutar tillverka i Sverige
Mönsterkortstillverkaren Multiteknik har slagit igen sin fabrik i Gamlestaden i Göteborg. Det är inte lönsamt att tillverka i Sverige längre, säger vd Patrik Johansson. Istället lägger företaget sina resurser på tradingverksamheten. 

– Fabriken i Gamlestaden har enbart fungerat som backup under det senaste året och nu har verksamheten där upphört helt, säger Patrik Johansson vd på Multiteknik.

På så sätt har företaget steg för steg dragit ner produktionen i Göteborg för att på ett kontrollerat sätt kunna gå över till att enbart erbjuda kunderna mönsterkort från leverantörer i andra länder, främst Kina och Korea.

– Det känns riktigt skönt nu när vi tagit detta beslut. För oss ser det också väldigt positivt ut just nu och vi har ännu inte märkt av någon lågkonjunktur, säger Patrik Johansson.

Ett tydligt bevis på det är företagets orderingång som under årets andra kvartal ökade med 46 procent jämfört med samma kvartal i fjol. Ett tungt vägande skäl till att Multiteknik klarat övergången från egen produktion till trading är att företaget började handla med asiatiska företag för över 20 år sedan.

– Vi har hunnit bygga upp starka band med underleverantörer världen över under alla dessa år, säger Patrik Johansson.

Tre personer har sagts upp i och med att produktionen i Göteborg, som startade för över 30 år sedan, upphört. Övrig personal har omskolats, bland annat inom CAM, för att produktionskunskapen ska stanna inom företaget så långt det är möjligt.

Idag har Multiteknik cirka tio anställda i Sverige, fyra anställda i Kina samt tre anställda i ett dotterbolag i Litauen.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)