JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note vill öka i Torsby
Kontraktstillverkaren Note vill utöka sin fabrik i värmländska Torsby, och hoppas att kommunen ska betala utbyggnaden. I så fall tänker Note investera 10 miljoner i maskinparken där, vilket skulle fyrfaldiga kapaciteten.

Sedan 2004 hyr Note en fabrikslokal av Torsby kommun på 4 800 kvadratmeter. Den har nu blivit för trång för företaget, som ökat antalet anställda från 70 till 180 på orten.

- Vi behöver ökade ytor för att få plats med nästa generations ytmonteringsmaskiner, samt för kundlager, gjutning och lackning säger Gerd Levin-Nygren som är chef för Torsbyfabriken till Nya Wermlandstidningen.

Företaget planerar att investera 10 miljoner kronor i nya maskiner, vilket skulle vara företagets största investering hittills i Torsby. Man vill dock att Torsby kommun står för en utbyggnad av fabriken med ytterligare 700 kvadratmeter, och att denna del får disponeras för samma hyra som idag.

- Jag hoppas man kan komma till beslut snabbt, gärna redan i år, säger Gerd Levin-Nygren till tidningen.

Och kommunen ställer sig inte avvisande.

- Alla tillstånd finns och rent tekniskt skulle det här kunna gå snabbt. Nu måste vi förhandla kring det ekonomiska, säger det socialdemokratiska kommunalrådet Håkan Laack till tidningen.

Några nya jobb väntas satsningen inte ge, enligt Gerd Levin-Nygren.

- Satsningen handlar om att skapa en modern och konkurrenskraftig anläggning, säger hon.

 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)