JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pengarna slut i Digital Vision
Stockholmsbolaget Digital Vision, som utvecklar utrustning för att förbättra kvaliteten i video och film, har ansökt om företagsrekonstruktion sedan pengarna tagit slut. Orsaken är en kraftigt försvagad försäljning under 2008.

Digital Vision behöver fem miljoner kronor för att kunna lösa förfallna skulder och för att driva verksamheten vidare till dess att en långsiktig finansiering kan säkras.

Företaget startade i slutet av 80-talet och utvecklar produkter för färgkorrigering, förbättring och restaurering av bilder samt system för överföring av bilder till digitala medier.

Kunderna finns främst i filmindustrin och bland produktionsbolag till tv-bolagen.

Företaget omsatte 115 miljoner kronor i fjol och gjorde en vinst på 5,8 miljoner kronor. I år har dock försäljningen rasat.

I ett pressmeddelande förklarar företaget tappet med författarstrejken i Hollywood som lett till vikande försäljning. Strejken har inte bara påverkat USA utan även Europa där många produktionsbolag försatts i konkurs. Det har i sin tur lett till att mycket begagnad utrustning kommit ut på marknaden.

Styrelsen har ordnat bryggfinansiering och anser att det finns goda möjligheter att långsiktigt uppnå lönsamhet. Man har därför ansökt om företagsrekonstruktion.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)