JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ytterligare 100 får lämna Note
Kontraktstillverkaren Note fortsätter att minska verksamheten i Sverige till förmån för enheterna i Polen och Kina. Denna gång är det 100 anställda inom produktion och inköp som får lämna företaget.

Under första kvartalet varslade Note 200 personer eller drygt 25 procent Notes anställda i Sverige om uppsägning. Alla enheter utom Torsby berördes och orsaken var att allt mer volymproduktion flyttades till koncernens fabriker i Polen respektive Kina.

 

Nu får ytterligare 100 personer lämna Note. Det gäller personer inom produktion och inköp.

– Den personalreduktion vi nu avser att genomföra är främst en konsekvens av vår långsiktiga strategi och att vi under hösten inför en ny effektivare organisation för framtiden. Genom dessa åtgärder sänker vi kostnaderna samtidigt som vi reducerar affärsriskerna och vår känslighet för konjunkturförändringar. Vid utgången av året kommer vi därför ha en avsevärt bättre kostnadsstruktur jämfört med vid årets början, säger företagets vd och koncernchef Arne Forslund i ett pressmeddelanade.

– Vidare har marknadsläget för industrin försvagats. Vår försäljning till befintliga kunder har därför hittills i år varit något lägre än planerat. Genom vår målmedvetna satsning på Nearsourcing skapar vi dock förutsättningar för försäljningstillväxt. Trots ett svagare marknadsläge för våra befintliga kunder har vi sedan sommaren noterat ett positivt trendbrott och påtagligt ökat vår försäljning till nya kunder och nya marknader.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)