JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 15 uppstartsföretag letar riskkapital i USA
I november reser 15 unga svenska IT- och telekomföretag till Silicon Valley för att presentera sig och förhoppningsvis hitta riskkapital hos något av de 20 amerikanska riskkapitalbolag de kommer att få träffa. Arrangör är Invest in Sweden Agency, ISA.

– Vi har fått ett starkt gensvar från de amerikanska bolagen som visar stort intresse för svensk teknik och innovationer. Sverige har starka varumärken genom bl a Ericsson, MySQL och Skype som står för hög kompetens, säger Niklas Johnsson på ISA i ett pressmeddelande.

Seminariet går av stapeln den 11 november och på talarlistan finns bland annat Vinod Khosla, grundare av Sun Microsystems, Don Wood från Draper Fisher Jurvetson som investerat i Hotmail och Skype liksom Henry Gooss, president på Investor Growth Capital.

De 15 svenska företag som är klara är Accedo Broadband, Bambuser, Conveneer, Edgeware, Global Media Bank, Mitrionics, Mubito, Nanoradio, Popcatcher, Radarbolaget, Smoltek, Tobii Technology, Trusted Mobile Solutions, Zebor Technology och Yubico.

– Vi är entusiastiska över evenemanget eftersom det är ett mycket effektivt sätt att komma i kontakt med och presentera sig för riskkapitalister i Silicon Valley. Tidpunkten är perfekt eftersom vi nu etablerar ett nytt kontor i området och riskkapitalkontakter är viktiga för att stärka vår närvaro på den amerikanska marknaden, säger Joachim Roos som är vd på Edgeware.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)