JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Orbotech ger upp kretskortsmarknaden
Israeliska Orbotech, som utvecklar optisk avsyningsutrustning, ger upp kretskortsmarknaden för att istället satsa på testare för bland annat mönsterkort och platta skärmar.

– Vi har beslutat att dra ned på verksamheten inom avsyningsmaskiner för kretskort och vi kommer att sluta marknadsföra produkterna vid årsskiftet. Den här industrin är väldigt fragmenterad. Vi har letat efter en partner för att komma runt problemet utan att lyckas. Potentiella partners har inte velat investera pengar i marknaden och det är en marknad där det är svårt att uppnå ett uthålligt försprång vad gäller tekniken, säger Orbotech vd Rani Cohen.

Av Orbotechs försäljning under tredje kvartalet på 94,8 miljoner dollar kom 3,9 miljoner från kretskortsmaskiner. Det är en kraftig minskning från andra kvartalet då försäljningen låg på 7,5 miljoner dollar.

Företaget tar en engångskostnad för åtgärden på 5,4 miljoner dollar och skriver också ned värdet på den danska verksamheten med 32,8 miljoner dollar. Totalt leder det till en förlust för årets tredje kvartal på 43,1 miljoner dollar.

Företaget ska också minska personalen med 15 procent och dra ned löner och förmåner för ledningen med 15 procent.

 

Scanditron är svensk representant för Orbotech.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)