JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Martin Linder blir ny vd på kontraktstillverkaren Leab. Han kommer närmast från konkurrenten Note där han sysslat med affärsutveckling.

– Jag vill värna om det som är unikt med Leab, som den trygga ägarsitsen och att det finns ett norrländskt lugn över företaget. Leab har ett gott rykte som en pålitlig leverantör, det vill jag bygga vidare på, säger Martin Linder.

Han sitter dock i karantän fram till den 1 mars och kan därför inte uttala sig om hur han ser på framtiden för Leab.

– Det jag kan tillföra är ett prestigelöst ledarskap. Det finns extremt hög kompetens och det gäller att lyfta fram den.

Många av Leabs kunder finns inom industrisegmentet och har produkter som ska fungera i tuffa miljöer. Att flytta ut mer produktion till något lågkostnadsland ser Martin Linder inte som något självklart.

– Kunderna känner sig inte bekväma med det. Det kan vara att produkterna är tekniskt krävande eller att leverantörskedjan är komplex så det är inte alls säkert att det lönar sig att flytta tillverkningen utomlands.

Martin Linder är 36 år, född och uppvuxen i Åkersberga och teknologie doktor i elektronik. Han kommer närmast från Note-koncernen där han ansvarat för affärsutveckling. Martin börjar sin anställning den 1:a mars och kommer att ha sin bas på huvudkontoret i Lövånger. Han är för närvarande bosatt i Norrtälje men planerar att flytta till Skellefteå med familjen till sommaren.
ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)