JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Leab hämtar vd från Note
Martin Linder blir ny vd på kontraktstillverkaren Leab. Han kommer närmast från konkurrenten Note där han sysslat med affärsutveckling.

– Jag vill värna om det som är unikt med Leab, som den trygga ägarsitsen och att det finns ett norrländskt lugn över företaget. Leab har ett gott rykte som en pålitlig leverantör, det vill jag bygga vidare på, säger Martin Linder.

Han sitter dock i karantän fram till den 1 mars och kan därför inte uttala sig om hur han ser på framtiden för Leab.

– Det jag kan tillföra är ett prestigelöst ledarskap. Det finns extremt hög kompetens och det gäller att lyfta fram den.

Många av Leabs kunder finns inom industrisegmentet och har produkter som ska fungera i tuffa miljöer. Att flytta ut mer produktion till något lågkostnadsland ser Martin Linder inte som något självklart.

– Kunderna känner sig inte bekväma med det. Det kan vara att produkterna är tekniskt krävande eller att leverantörskedjan är komplex så det är inte alls säkert att det lönar sig att flytta tillverkningen utomlands.

Martin Linder är 36 år, född och uppvuxen i Åkersberga och teknologie doktor i elektronik. Han kommer närmast från Note-koncernen där han ansvarat för affärsutveckling. Martin börjar sin anställning den 1:a mars och kommer att ha sin bas på huvudkontoret i Lövånger. Han är för närvarande bosatt i Norrtälje men planerar att flytta till Skellefteå med familjen till sommaren.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)