JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pengarna rinner ur Digital Vision
Pengarna rinner fort ut ur krisdrabbade Digital Vision. Företaget beviljades företagsrekonstruktion vi Stockholms tingsrätt i oktober men har inte lyckats lösa det långsiktiga finansieringsbehovet. Styrelsen har därför beslutat upprätta kontrollbalansräkning.

Digital Vision, som utvecklar utrustning för att förbättra kvaliteten i video och film, har drabbats hårt av författarstrejken i Hollywood. Försäljningen har i det närmaste tvärnitat.

För årets nio första månader sjönk försäljningen till 45,0 miljoner kronor från 89,5 miljoner år 2007. En vinst på 3,8 miljoner har vänts i en förlust på 46,4 miljoner kronor.

Den 9 oktober beviljades Digital Vision företagsrekonstruktion vid Stockholms tingsrätt. Ett förslag till uppgörelse med fordringsägarna presenterades den 24 oktobe. Dock saknas fortfarande någon som vill sätta in mer kapital i företaget.

Styrelsen har därför sett sig tvungen att upprätta kontrollbalansräkning eftersom man misstänker att bolagets eget kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet.

Om så är fallet kommer styrelsen att kalla till en extra bolagsstämma.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)