JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 47 får lämna Note i Torsby
Kontraktstillverkaren Note ska minska sin personalstyrka med 47 personer i Torsby. Minskade orderingångar ligger bakom personalneddragningen
Strax före lunch idag fick Notes personal i Torsby beskedet att 47 anställda får lämna företaget. Bland dem som inte får stanna kvar är det 23 visstidsanställda, vars anställningar går ut i runt årsskiftet. Till det kommer att 15 personer i produktionen samt nio tjänstemän kommer att varslas om uppsägning. Det skriver nwt.se på sin sajt.

Note har sett en nedåtgående trend i orderboken under de senaste månaderna, men den utlösande faktorn påstås var ett negativt besked från en av företagets större kunder.

Note har tidigare i år varslat 300 personer i Sverige om uppsägning.

– Det är första gången som vi varslar i Torsby och det känns verkligen jobbigt. I dag arbetar 176 personer på Note i Torsby och om vi löper linan ut kommer vi att ligga kring 130 anställda någon gång kring mars-april nästa år. Det är samma nivå som 2004, säger Gerd Levin-Nygren, vd för Note i Torsby, till nwt.se.

Så sent som för två veckor sedan sa Notes koncernchef Arne Forslund till Elektroniktidningen att han trodde Note skulle växa i lågkonjunkturen (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)