JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norsk snålprocessor behöver mer folk
Norska Energy Micro, som utvecklar världens strömsnålaste 32-bitsprocessor, behöver rekrytera fler konstruktörer för att klara sina mål. Såväl digitalkonstruktörer som mjukvaruingenjörer står på önskelistan.
Energy Micro, grundat av Chipconveteranerna Geir Förre och Öyvind Janbu, har lovat att ha sin första krets färdig till nästa sommar. Ambitionen är att göra världens mest strömsnåla 32-bitsprocessor, och som kärna har företaget valt Arms Cortex M3. Processorn, döpt till EFM32, ska få ett stort antal effektlägen och ska vad gäller energisnålhet utklassa konkurrenterna oavsett om dessa är 8-, 16- eller 32-bitare.

Om planen ska gå i lås behöver bolaget dock anställa ytterligare ett antal konstruktörer. Under hösten har fem personer rekryterats varav tre är digitalkonstruktörer, en är analogexpert och en är testingenjör. Nu söker företaget ytterligare ett par digitalkonstruktörer och därtill en chef för digitalgruppen. Därtill behövs folk som kan FPGA-prototypverksamhet och verifiering, samt mjukvaruutvecklare med erfarenhet av inbyggda system.

Företagets vision är att på tio års sikt ta en procent av styrkretsmarknaden, vilket skulle resultera i en omsättning kring ett par hundra miljoner dollar. Finansieringen kommer delvis från grundarna som gått in med 1,5 miljoner dollar var och delvis från Innovation Norway, Norges motsvarighet till Vinnova.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)