JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 13 november 2019 VECKA 46
För ett år sedan köpte det amerikanska konsultföretaget Esilicon resterna av växelkretstillverkaren Switchcore för 3 miljoner dollar. 2 miljoner betalades kontant vid uppgörelsen men nu vill Esilicon inte betala resterande köpeskilling.
”Den verksamhet som överlåts till Esilicon beräknas ha en framtida årlig omsättning på cirka 35 till 40 miljoner kronor, vilket ger ett beräknat årligt resultat på cirka 5 till 10 miljoner kronor. Den kvarvarande livslängden för de produkter som ingår i den överlåtna verksamheten är 3 till 4 år.” skrev Switchcore i ett pressmeddelande förra året.

Då förvärvade Esilicon alla materiella tillgångar, hela varulagret, samtliga immateriella rättigheter, orderstock, kundavtal, inköpsorder, med mera från Switchcore. Överlåtelsen inkluderade inte fordringar, skulder och likvida medel.

I ett brev ställt till Switchcore förklarar Esilicon nu att Switchcore skulle ha undanhållit viss information under förhandlingarna för ett år sedan.

Switchcore tillbakavisar anklagelserna och konstaterar samtidigt att företaget antagligen tvingas ta till rättsliga åtgärder för att få ut den resterande miljonen.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)