JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 17 november 2019 VECKA 46
Att ha en tvåvägs-tv i armbandsuret har sedan 1964 varit förbehållet seriehjälten Dick Tracy. Nu ska LG Electronics sprida den innovationen på betydligt bredare front.
Världens första 3G-mobil med full videotelefoni inbyggd i ett armbandsur visas just nu på jättemässan CES, Consumer Electronics Show, i Las Vegas. Visserligen visade företaget upp en prototyp redan på motsvarande mässa i fjol, men den här gången lovar man att den snart ska finnas i butiker också.

Klockan har en 3,6 cm pekskärm för exempelvis videotelefoni, full HSDPA-funktionalitet med 7,2 Mbit/s i nerlänken, röststyrning med och utan Bluetoothheadset. Den är 13,9 mm tunn och kan utöver alla andra finesser faktiskt också visa tiden.

LG förnekar inte att seriefiguren Dick Tracy varit en inspiratör.

– Förutom att vara snygg, sofistikerad och på teknikens topp så är den här videotelefonklockan också onekligen rolig. Hur ska man annars kunna leva ut sina favoritscener ur science-fiction och spionfilmer? frågar sig Skott Ahn, vd för LG Mobile Communications i ett pressmeddelande.

Dick Tracy började tecknas redan på 1930-talet av Chester Gould, men det var först 1946 han fick sin klocka med inbyggd tvåvägsradio, efter att Gould besökt walkie-talkiens uppfinnare Al Gross. Innovationen blev seriens främsta kännetecken, och uppgraderades till armbandsburen tvåvägs-tv 1964.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)