JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Spansion söker räddning
Världens största NOR-flashtillverkare Spansion blöder. Företaget bekräftar nu att man söker efter strategiska affärsalternativ som både kan innebära ett samgående eller rent av en försäljning.
För tre år sedan knep Spansion åt sig NOR-flashtronen. Då gick företaget om Intel i världsrankingen. Men trots att marknaden för NOR-flash vuxit under många år har kretstillverkarna genomlidit några mycket tuffa år på senare tid då medelpriset sjunkit inom alla marknadssegment. Det gäller speciellt mobiltelefoner, som hittills varit NOR-minnets viktigaste segment.

Nyligen rapporterade Spansion också en förlust på drygt 118 miljoner dollar under sitt senaste kvartal – det ska jämföras med intäkter på 631 miljoner under samma tidsperiod. Så efter rader av förluster och sjunkande kapital bekräftar nu Spansion att man engagerat finansföretaget Barclays Capital att assistera i sökandet efter nya strategiska affärsalternativ. Tanken är att undersöker olika möjligheter som kan innebära ett samgående eller en försäljning till något annat företag i branschen. Samtidigt ryktas det om att Spansion planerar att söka skydd mot konkurs hos den amerikanska staten, enligt sajten EETimes.

Två företag som pekats ut som möjliga köpare är Samsung och Toshiba, detta trots att Toshiba förnekade sådana planer så sent som i oktober förra året. Hur vänligt inställt Samsung är till Spansion är också svårt att avgöra. Så sent som i november stämde nämligen Spansion flera företag, däribland Samsung, för patentintrång.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)