JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony Ericsson i bråk med Sony
Mobiltillverkaren Sony Ericsson får inte använda Sonys varumärke Playstation för en planerad mobiltelefon med spelfunktioner, något som orsakat en rejäl fnurra på tråden mellan Sony Ericsson och dess japanska moderbolag.
Sony Ericsson hade tänkt göra en mobiltelefon med spelfunktioner som starkt påminde om Sonys spelkonsol PSP, Playstation Portable. Och vad vore då naturligare än att använda varumärket Playstation? Precis så gjorde man ju med musikmobilerna och Sonyvarumärket Walkman, något som gynnade båda parter. Men det blev nobben från moderbolaget.

Källor till den brittiska webbtidningen Mobile Today (länk) säger att Sonys vägran har orsakat en schism mellan Sony och Sony Ericsson. Enligt källorna försökte Sony Ericsson beveka Sonys styrelse sent i fjol, men fick beskedet att varumärket Playstation bara kommer att licensieras om och när Sony gör egna mobiltelefoner. Mobile Today spekulerar därför i om Sony vill ut ur det med Ericsson samägda bolaget.

Sony Ericsson redovisade nyligen (länk) en förlust på 2 miljarder kronor för senaste kvartalet och 800 miljoner kronor för hela fjolåret. Bolaget har initierat ett nytt sparprogram som ska få ner kostnaderna med ytterligare 1,9 miljarder kronor per år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)