JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bombardier i Västerås har fullt upp
Tyska Deutsche Bahn har skrivit sitt största ramavtal för tåg någonsin. Avtalet är tecknat med Bombardier Transportation och innebär att 800 drivsystem till dubbeldäckade tåg ska utvecklas och konstrueras i Västerås under den närmaste tvåårsperioden.
Det färska avtalet mellan Bombardier och Deutsche Bahn är värt runt 15 miljarder kronor och omfattar 800 dubbeldäckade tåg.

– Vi är givetvis mycket glada över detta avtal då det bekräftar vår ledande ställning som leverantör av drivsystem till tåg. Vi växer med 10-20 procent per år och Deutsche Bahn-projektet ger ett välkommet bidrag till denna starka utveckling. Ordern bidrar till fabriksbeläggningen och projektet innebär cirka 40 manår konstruktion och utveckling som kommer att utföras de närmaste 1-2 åren, säger Tomas Andersson, platschef på Bombardier i Västerås i ett pressmeddelande.

Bombardier har runt 1 600 anställda i Sverige, varvid nästan hälften är ingenjörer. Verksamheterna i Västerås, Stockholm och Hässleholm är störst, men företaget finns även i Nässjö, Gävle och Göteborg.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)