JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Obducat talar lysdioder i USA
Det svenska nanoteknikföretaget Obducat har bjudits in att tala om nya tillämpningar för lysdioder på konferensen Strategies in Light i Santa Clara, USA. Konferensen, som börjar idag, fokuserar på fotoniska kristaller.
– Obducats teknik har nu tagit steget ut från laboratoriet till fullskalig produktion. Under Strategies in Light kommer jag att presentera Obducats massproduktionslösning för fotoniska kristaller i HB-LEDs och i vilka applikationer de används idag och i framtiden, säger Marc Beck, doktor i fasta tillståndets fysik och applikationsingenjör på Obducat.

Malmöföretaget hävdar att man är ensamt om att ha lyckats utveckla en fungerande produktionsmetod för att skapa en lysdiodslampa baserad på en fotonisk kristall. Därav konferensinbjudan.

Marknaden för LED-belysning väntas växa starkt framöver. Bland annat beslutade EU i slutet på förra året att dagens glödlampor successivt ska ersättas med kvicksilverfria lampor.

Samtidigt med den amerikanska konferensen, som börjar idag och avslutas på fredag, ställer det svenska företaget ut på Nanotech i Japan, som är världens största mässa för nanoteknik.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)