JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nytt lager säkrar jobben i Gäddede
Igår invigde landshövding Britt Bolin kontraktstillverkaren Gelabs nya lager i jämtländska Gäddede. En satsning som ska säkra jobben för de 85 anställda.
Gelab tillverkar bland annat kablage, antenner för mobilnätet och kretskort men gör slutmontering. 2008 omsatte företaget 135 miljoner kronor och målsättningen är att växa till 200 miljoner kronor år 2011. Gelab har enheter i Gäddede, Fränsta och Östersund.
Det nya lagret är på 300 kvadratmeter och ska fungera som mellanlager för de inpasseringssystem som Gelab tillverkar åt Siemens. Tidigare skickade produkterna vidare till ett lager i Stockholm för att sedan gå ut till slutkunderna, numera levereras de direkt från Gäddede.

– Siemens ville minska både logistikkostnaderna och miljöpåverkan. Genom att ha lagret här uppe, så tar de bort en transportväg, säger Gelabs vd Lars Olsson till Östersunds-Posten.

Diskussionerna om att ta över lagerhållningen startade redan för fyra år sedan med Bewator. Företaget blev sedermera uppköpta av Siemens och från oktober förra året tog Gelab över lagerhållningen för Norden och England. Eventuellt kan de komma att omfatta även fler slutmarknader, skriver Länstidningen.

Det nya lagret har därför frigjort yta på fabriksgolvet som nu kan användas för att effektivisera produktionen. Bland annat har Gelab köpt in en selektivlödare från Esbo och en optisk avsyningsutrustning från Cyberoptics, två maskiner som minskar det manuella arbetet och ökar kvaliteten i produktionen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)