JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ljusare tider för minnen
Botten är nådd för DRAM-tillverkarna. Försäljningen under årets fjärde kvartal spås bli 63 procent högre än under det första. Det skriver prognosföretaget IC Insight i en färsk rapport.
prognos DRAMAllt deppigare rapporter om halvledarindustrin har avlöst varandra på sistone. Men nu kommer IC Insight med en analys som pekar i motsatt riktning. Företaget tror på ett uppsving för DRAM-tillverkarna så fort de lagt årets första kvartal bakom sig.

Årets första kvartal blir alltså nattsvart, med en omsättning som spås minska med ytterligare 5 procent till 4,2 miljarder jämfört med kvartalet innan. Därefter spår IC Insight att marknaden växer för varje kvartal, med 17, 21 samt 15 procent. Det skulle betyda att DRAM-marknaden är värd 6,8 miljarder vid årets slut.

IC Insight motiverar sin positivism med att det kommer att bli brist på DRAM och därmed också stigande priser under årets andra halva. En orsak till det är att tillverkare som Qimonda, men även andra, väntas gå i konkurs. Samtidigt konstaterar prognosföretaget att DRAM- försäljningen hamna 12 procent lägre än för i fjol, trots det väntade uppsvinget.
 
Även övriga minnessegment väntas en uppgång under senare delen av året, men den blir inte alls lika stark som för DRAM-tillverkarna, spår IC Insight.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)