JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Spansion kämpar mot konkurs
I går ansökte amerikanska Spansion om konkursskydd för sin amerikanska verksamhet. För tre veckor sedan gjorde företaget detsamma i Japan.
Världens största NOR-flashtillverkare Spansion har i helgen ansökt om konkursskydd under amerikansk lag för att skydda sig mot fordringsägarna i en påbörjad rekonstruktion. Detsamma skedde i Japan för tre veckor sedan. Företaget påpekar att inga dotterbolag utanför de två länderna är berörda.

Beslutet att söka konkursskydd har tagits i samråd med fordringsägarna till ett obligationslån motsvarande 625 miljoner dollar som förfaller år 2013. Tillsammans med fordringsägarna lägger Spansion just nu upp en rekonstruktionsplan med ambitionen att snabbt ta företaget ut ur krisen.

I ett pressmeddelande hävdar Spansion att det tror sig ha tillräckligt med kontanta medel för att betala sina löpande utgifter och upprätthålla sin verksamhet under rekonstruktionstiden.

– Vår avsikt är att verksamheten ska fortsätta som vanligt under rekonstruktionsperioden och vi kommer att fokusera på att ge våra kunder fullt ingenjörsstöd genom hela rekonstruktionsperioden, säger John Kispert, som suttit på Spansions vd-stol i knappt en månad.

Samtidigt meddelande Spansion för exakt en vecka sedan att 3000 anställda – alltså drygt en tredjedel av personalen – nu får lämna företaget. De flesta som sägs upp jobbar vid företagets tillverkningsenheter världen över och åtgärden väntas spara företaget 225 miljoner dollar årligen.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)