JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel + TSMC = Sant
I kväll klockan sex håller Intel och TSMC en gemensam presskonferens. Företagen säger inget om innehållet men när världens största halvledartillverkare och världens största foundry ska göra något gemensamt tar spekulationerna fart.
Intel är ett av de få kvarvarande halvledarföretagen av den gamla stammen som fortfarande anser sig ha råd att utveckla nya halvledarprocesser och sedan bygga fabriker för att tillverka kretsarna. Men kanske är det slut med den strategin i kväll när Intel och TSMC håller en gemensam presskonferens.

Även om spekulationerna i media går vitt isär så tror ingen att Intel kommer att släppa ifrån sig tillverkningen av processorer till datorer och servrar.

Wall Street Journal och Electronics Weekly för fram hypotesen att det är Atom-processorn det handlar om. Intels processer har i första hand optimerats på prestanda men företagets Atomprocesor siktar in sig på bärbara produkter där effektförbrukningen är avgörande. Och just där har TSMC mycket att tillföra.

Digitimes tror istället att det handlar om grafikkretsar medan andra medier spekulerar om att det handlar om tillverkningen av Flash-minnen.

Hur det förhåller sig får vi reda på klockan 18:00 i kväll.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)