JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note sparkar hyllad Torsby-vd
Kontraktstillverkaren Note har sparkat Gerd Levin-Nygren från vd-posten i Torsby. Orsaken är att hon anser att företagsledningen skär ner verksamheten i Torsby onödigt kraftigt.
Idag har Note 140 anställda i Torsby, men när alla varsel som företagsledningen beslutat över är verkställda kommer bara 75 personer finnas kvar. Det är en nedskärning som Gerd Levin-Nygren, vd för Note i Torsby, inte ställer sig bakom.

– Vi har haft olika åsikter. Jag tycker att man kunde haft kvar mer av tillverkningen i Torsby, säger Gerd Levin-Nygren till sajten nwt.se.

Medan företagsledningen vill föra över allt mer produktion till lågprisländer, anser Gerd Levin-Nygren att  företaget borde kunna vara mer patriotisk i det krisläge som Sverige just nu befinner sig i.

– Många av de kunder vi haft i Torsby har också uttryckt önskemål om att ha kvar produktionen här, säger Gerd Levin-Nygren.

Meningsskiljaktigheten innebär att Gerd Levin-Nygren nu tvingas kliva av vd-stolen efter drygt åtta år, och lämna koncernen som hon arbetet inom i 35 år. Under en övergångsperiod tar Anders Andersson, som är övergripande chef för Notekoncernens lokala anläggningar i Sverige, över som vd i Torsby.

Gerd Levin-Nygren blev 2004 utsedd till årets chef av tidningen Chef.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)