JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fler aspirerar på att bli först med LTE
Ytterligare en amerikansk teleoperatör - Metro PCS - säger nu att man tänker överge CDMA-tekniken till förmån för LTE. Ambitionen är att dra igång LTE-nät i slutet av nästa år, och då kanske bli först i världen.

Amerikanska MetroPCS, som idag har ett CDMA-nät för förskottsbetalande abonnenter i 14 av USAs 25 största städer, ger sig in i striden om vem som ska bli först i världen med ett kommersiellt LTE-nät. Tidigare har Teliasonera berättat om sina ambitioner att bli först med LTE i Stockholm och Oslo (länk) genom att komma igång hösten 2010, och amerikanska Verizon Wireless siktar på samma tidsrymd (länk).

- Det är vår önskan att rulla ut LTE under 2010, troligen under andra halvåret, säger nu Tom Keys på MetroPCS till nättidningen Gigacom.

Han menar att det faktum att man är en relativt liten spelare gör att man lättare kan komma igång med LTE än de större konkurrenterna, med tydlig adress till Verizon Wireless. Och tillägger att man räknar med att ha smartmobiler som stöder LTE framme under tredje kvartalet 2010.

Beslutet är ytterligare en indikation på att LTE är på väg att segra i CDMA-världen. Utöver Verizon Wireless har bland andra China Telecom, kanadensiska Telus och Bell samt japanska KDDI offentliggjort liknande strategier, skriver nyhetsbrevet Mobile Business Briefing.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)