JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Panasonic märker Elektroniktidningen på mässan
laseraskUnder Göteborgsmässans första dag märker Panasonic upp Elektroniktidningen på en pastillburk. Lasermaskinen som används har jobbar snabbt och är tänkt för märkning av organiska material.
För drygt ett halvår sedan skrotade industrikoncernen Matsushita Electric Industrial namnet Matsushita. Istället var det namnet Panasonic som fick ta över, med ett undantag. Maskinerna som sköter lasermärkningen fick behålla namnet Sunx.

– Det är ett så pass välkänt namn så det ville mlaseran behålla, säger Tony Gustavsson, som ansvarar för lasermärkarna på Panasonic i Sverige.

Panasonics produkter för lasermärkning är mycket välkända i Japan. I Sverige är de däremot tvärt om, än så länge.

– Vi började introducera produkterna här i Sverige i höstas, säger Tony Gustavsson, som tog klivet över till Panasonic från National Instruments i samma veva.

Maskinen LP-400, som går varm på mässan, har bara några månader på nacken och är en så kallad CO2-laser. Den är oerhört snabb – kan märka produkter som rör sig med hela 240 meter per minut – och arbetar vid den relativt korta våglängden 10,6 µm.

– Den korta våglängden gör den lämpad att användas för att märka organiska material som glas och plast, men inte metall. Den är också väldigt flexibel. Bland annat kan den processa upp till tio olika streckkoder, säger Tony Gustavsson.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)