JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Qimonda i standby-läge
Den tyska minnestillverkaren Qimonda drar ner sin DRAM-tillverkning i Dresden för att inta vänteläge om drygt två veckor. Orsaken är att företaget självt får betala alla löner när april inträder.
Tidigare har det sagts att Qimonda står inför en likvidation om inte företaget hittar en eller flera potentiella köpare före sista mars (se länk).

– Olika investerare har visat intresse, men ännu finns inga bindande erbjudanden. Som väntat är det inte möjligt att hitta en lösning innan utgången av mars, säger Michael Jaffé, som sköter insolvensförfarandet.

Läget är alltså inte helt hopplöst, tycks Qimonda resonera. Så drygt två veckor innan deadline mildrar Qimonda sitt öde en smula genom att påstå att samtal med potentiella köpare kommer att fortsätta även en bit efter månadsskiftet.

De anställda är garanterade lön från staten fram till och med den sista mars, i och med det pågående insolvensförfarandet. Från den första april måste Qimonda återigen stå för alla löner. Så för att inte riskera ekonomisk katastrof drar nu företaget ner produktionen successivt för att stoppa den helt 31 mars.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)