JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon och Bosch i kraftsamarbete
De två tyska företagen Infineon och Bosch ska börja samarbeta kring krafthalvledare. Samarbetet har många sidor men drivs av att fordonsindustrin kräver effektivare krafthalvledare för att uppfylla framtida lagkrav.
Fordonsindustrin går mot en mängd nya miljöbestämmelser. Bland annat ställs krav på lägre bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp, något som i sin tur innebär att varje detalj i ett fordon måste optimeras för låg energiförbrukning samtidigt som prestanda inte blir lägre. Krafthalvledare utgör en central del i denna utveckling, hävdar Infineon och Bosch, som nu startar ett samarbete inom detta segment.

Ett första steg i samarbetet är att Bosch licensierar Infineons tillverkningsprocess för MOSFET-transistorer för låga spänningar. Samtidigt inkluderar samarbetet att Infineon blir alternativ leverantör av Bosch krafthalvledare. Därmed utökar Infineon sin produktportfölj inom detta segment samtidigt som företaget blir hovleverantör (preferred supplier) av krafthalvedare till Bosch.

Blickar man framåt så har de två företagen även intentionen att gemensamt utveckla produktionsteknik för krafthalvledare.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)