JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Borås nytt nav för Ericssons basstationer
Borås står som vinnare när Ericsson gör om logistikkedjan för färdiga basstationer och tilläggsmaterial. Förlorare blir Gävle och Huddinge.
– Ericsson ser löpande över sin verksamhet för att ständigt förbättra. När det gällde att samordna logistiken för vad vi kallar sitematerial och färdigvarulager föll valet på Borås, som tidigare har varit en av tre sådana logistikpunkter, säger Lars Lönnstig som är chef för Ericsson i Borås till Borås Tidning.

Förändringen innebär att antalet jobb på orten troligen ökar medan Ericsson kommer att dra ned i Gävle och Huddinge. Hur många personer som berörs är dock oklart.

– Hur många som kommer att sysselsättas i den utökade logistikverksamheten vet vi ännu inte. En del av de här funktionerna och materielen har vi ju redan. Det är samtidigt beklagligt att två andra orter nu förlorar sysselsättning, säger Lars Lönnstig.

Borås kommer att ansvara för distribution av material till Europa och delar av Afrika.

– Som vi ser det visar detta att det inom Ericsson finns stort förtroende för Boråsverksamheten. Samtidigt är vårt geografiska läge bra. Närheten till Göteborgs hamn och Landvetter flygplats är en fördel för denna logistikverksamhet. Gävle och Huddinge ligger inte lika bra till, säger Lars Lönnstig till Borås Tidning.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)