JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. BB vill växa i Sverige
I slutet av 2007 lade den danska kontraktstillverkaren BB Electronics in en högre växel i Sverige när företaget värvade Mats Persson från EDC. Efter ett års säljarbete är det dags för skördetid. Samtidigt vill företaget ta ytterligare ett steg genom att köpa en mindre fabrik.
– BB Electronics hade en del svenska kunder redan innan jag började men eftersom Sverige är det land som lägger ut störst andel av produktionen hade vi för liten andel.

Det säger Mats Persson som jobbat hela sitt yrkesverksamma liv inom EMS-branschen. Han var med och byggde upp den värmländska kontraktstillverkaren EDC där han även var delägare och marknadschef. Mats Person lämnade dock företaget efter rekonstruktionen år 2007 och i januari 2008 drog han igång ett kontor i Västerås för BB Electronics räkning.

– Förra året var jag på en mängd kundbesök och nu börjar vi se framgångarna av det arbetet när vi landar kunder i södra Sverige och i Stockholmsområdet.

Han kan inte nämna några namn för tillfället men räknar med att kunna berätta om en del nya kunder inom en inte allt för avlägsen framtid.

För en dryg månad sedan anställdes Robert Alex med bas i Halmstad. Men Mats Person skulle gärna ha ytterligare en säljare i laget med bas i Stockholm. På önskelistan står också en mindre fabrik.

– Vi skulle gärna ha en mindre enhet i södra Sverige eller i Mälardalen för prototyper och snabb service. Det finns många som har lite att göra så det öppnar sig säkert möjligheter.

När det gäller volymtillverkning har BB Electronics en fabrik i danska Horsens med cirka 350 anställda och en fabrik i Kina med 450 anställda.

– Vi tittar också på Östeuropa, kanske köper vi något där.

BB Electronics satsar framförallt på tre segment: medicin, industri och IT/telekom. Företaget omsatte runt en miljard svenska kronor i fjol och gjorde en vinst på cirka 30 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)