JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mobilchefer söker dialog med G20
Ge oss mer spektrum och stabila regler så investerar vi tusentals miljarder kronor i nya mobila bredbandsnät och skapar 25 miljoner nya jobb. Med det budskapet hoppas 25 tungviktare i mobilbranschen få upp mobiltekniken på dagordningen hos G20-länderna.
Det är ont om tid när ledarna för de 20 rikaste länderna i världen samlas, som nu i London. Men det hindrar inte cheferna på 25 tunga aktörer i mobilbranschen - operatörer och tillverkare  - att försöka få uppmärksamhet hos de politiska ledarna.

I ett brev lovar de 25 mobilcheferna att investera 550 miljarder dollar, närmare 4 400 miljarder kronor för att bygga mobila bredbandsnät, något som skulle skapa minst 25 miljoner nya jobb och bidra till att lyfta världen ur den nuvarande ekonomiska krisen. Investeringarna skulle höja världens BNP med 3-4 procent de närmaste fem åren, hävdar mobilcheferna.

Planen kräver dock att regeringarna lovar ställa tillräckligt med radiospektrum till förfogande för ändamålet. Därtill krävs ett regelverk som är "stabilt, förutsägbart och minimalt styrande", enligt brevet.

- Vi ber sålunda ledarna för G20-länderna att överväga det vitala bidrag som mobiltekniken erbjuder för global ekonomisk återhämtning, och att de förstår vikten av dessa faktorer, avslutas brevet, allt enligt nyhetstjänsten GSMA Mobile Business Briefing.

Brevet är undertecknat av Carl-Henric Svanberg på Ericsson, Olli-Pekka Kallasvuo på Nokia och vd:arna för en rad mobiloperatörer, däribland AT&T, Bharti, Deutsche Telekom, MTN, Orascom, Telefonica, Telecom Italia och Vodafone.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)