JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inemi skådar in i kristallkulan
Branschorganisationen Inemi, The International Electronics Manufacturing Initiative, har släppt sin uppdaterade karta över framtiden. I den pekas det ut vilka hinder som den tillverkande delen av elektronikindustrin står inför.
– Trots recessionen fortsätter tekniken att utvecklas. En teknik som wafer-level-packaging är vanligare idag än när vi gjorde den förra roadmapen får två år sedan. Det finns också indikationer på att tekniker som kräver mycket utvecklingsarbete och investeringar i nya maskiner, till exempel viahål i kisel, försenas.

Det säger Inemis vd Jim McElroy i en pressrelease.

I rapporten pekar organisationen ut vilka tekniska hinder den ser de kommande tio åren men också vad som ligger i framkant idag liksom vilka tekniker som har potential att förändra konkurrenssituationen. Rapporten är inte bara ett verktyg för medlemsföretagen, enligt Inemi används den både av myndigheter och universitet för att styra forskningen.

Årets upplaga har utarbetats av över 550 personer från 250 organisationer i 18 länder.

– Ett tema som återkommer i många kapitel är samarbete. När resurserna blir begränsade söker företagen vägar för att få bättre utväxling på sina insatser. Vi ser det bland annat i det förstärkta intresset för vertikal utveckling genom hela försörjningskedjan. Vi ser också allt fler samarbeten kring miljöfrågor.

Det handlar bland annat om att Inemi vill att industrin ska bli mer involverad i miljölagstiftningen så att politikerna bättre förstår vilka konsekvenser det blir när man förbjuder ett visst ämne.

Inemi påpekar också att elektroniken kan spela en stor roll när det gäller att minska energiförbrukningen och annan miljöpåverkan. Nytt för i år är därför två kapitel om solceller och lysdioder.

Rapporten kostar 325 dollar för icke medlemmar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)