JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Trådlös inspirationsdag
Den 5 maj ordnar kompetenshöjaren Minst tillsammans med Elektronikindustriföreningen, IM-föreningen och Comsol en heldag i Västerås kring trådlös kommunikation och trådlösa sensornätverk.
Tanken med seminariet är att inspirera företag som idag inte använder trådlös kommunikation samtidigt som deltagarna får en statusrapport om var olika tekniker som Bluetooth, Zigbee, rfid, GSM/GPRS och närfältskommunikation står idag. På agendan står också rf-simulering och olika plattformar.

Seminariet vänder sig till elektronikkonstruktör och programutvecklare men även till dem som bara är allmänt intresserad av området.

På förmiddagen får deltagarna en allmän uppdatering om området. På eftermiddag finns två workshops att välja mellan. Den ena demonstrerar olika trådlösa kommunikationsstandarder och det finns möjlighet att praktiskt testa hur de fungerar. I den andra förklarar Comsul hur företagets program kan användas för att simulera till exempel rf-kretsar och mems-sensorer.

Förutom Comsol deltar Acte, Arrow, Connectblue, Electrotech, JC Development, Marner Innovation, Mälardalens Högskola, Motion Control och Tritech.

Seminariet är kostnadsfritt och mer information finns på www.minst.nu
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)