JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gelab startar tillverkning i Östersund
Gäddedeföretaget Gelab startar en tillfällig filial i de lokaler i Östersund där Flextronics tidigare huserade. 12 personer får jobb i mellan tre och fem månader.
– Vi har fått en extra stor order från Siemens som vi inte orkar med att producera här uppe i Gäddede. Nu passar vi på och testar lite nya metoder i den här tillverkningen och tidigare personal från Flextronics hade lämplig erfarenhet, säger Lars Olsson som är vd på Gelab till Östersundsposten.

Samarbetet med Siemens startade redan på den tiden som produktägaren hette Bewator. Det företaget blev sedermera uppköpt av Siemens som behållit produktionen hos Gelab i Gäddede. I höstas tog företaget också över lagerhållningen av de färdiga systemen för Norden och England (länk).

Nu ökar alltså beställningarna och kapaciteten i Gäddede räcker inte till.

– Det är en tillfällig produktion som vi har behov av just nu. Men det finns alltid en möjlighet att den kan bli permanent, säger Lars Olsson till Östersundsposten.

De personer som nu får arbete i mellan tre och fem månader är montörer som kan lödmaskiner samt har erfarenhet av test.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)