JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Qualcomm och Broadcom gräver ned stridsyxan
Det kostar Qualcomm 891 miljoner dollar att få slut på den segdragna patenttvisten med Broadcom. Bolagen får nu tillgång till varandras patent samtidigt som alla stämningar i USA, Europa och Korea dras tillbaka. Qualcomm har tidigare gjort en liknande uppgörelse med Nokia.
– Vi anser att det här avtalet är positivt både för Qualcomm och Broadcom, våra kunder, våra partners och hela industrin, säger Paul E. Jacobs som är vd på Qualcomm i ett gemensamt uttalande med Scott A. McGregor som är vd på Broadcom.

Qualcomm har fått en avbetalningsplan på fyra år som börjar med 200 miljoner dollar i kontanter i år. I gengäld lovar Broadcom att ta tillbaka alla stämningar mot Qualcomm. Företaget lovar också att inte stämma de kunder som använder Qualcomms kretsar i både 3G- och 4G-produkter.

Även Qualcomm drar tillbaka de motstämningar förtaget försvarat sig med.

Förutom att avtalet ger företagen tillgång tilldelar av respektive motparts patentportfölj lovar de att inte lämna in nya stämningar. De lovar också att inte stämma kunder som använder kretsar som omfattas av avtalet.

För ett knappt år sedan gjorde Nokia en likande uppgörelse med Qualcomm. Den notan slutade på 1,7 miljarder dollar. Så mycket fick Nokia betala Qualcomm för att under 15 år få använda företagets existerande och kommande patent (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)