JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ipdia gör passivt aktivt
Halvledartillverkaren NXP:s verksamhet i franska Caen har knoppats av till ett nytt företag, Ipdia, med fokus på substrat för lysdioder och passiva kretsar. Den franska regeringen och ett konsortium av investerare backar upp verksamheten ekonomiskt i ett inledande skede.
Ipdia är namnet på ett nytt företag med rötter i NXP:s verksamhet i franska Caen. Där tillverkar NXP passiva komponenter och relaterade produkter i en 150 mm halvledarprocess.   

NXP har flaggat för en försäljning av den franska verksamheten sedan drygt ett halvår och nu är planen genomförd. Ipdia har backats upp finansiellt av den franska regeringen. Samtidigt har ett konsortium av investerare, däribland NXP, bidragit med totalt 5 miljoner euro.
 
Ipdia kommer att fokusera på två huvudområden: produktion av substrat till lysdioder samt passiva kretsar. En tredimensionell tillverkningsprocess gör att företaget kommer att kunna tillverka extremt små komponenter, hävdar NXP.

Planen är att Ipdia ska köpa tillgångar från den franska fabriken, däribland IP, patent och utrustning. Till en början kommer företaget anställa 90 personer, varvid de allra flesta kommer från NXP.  Frank Murray, närmast från NXP, har utsetts till CEO.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)