JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Obducat vill ha 74 miljoner kronor
Nanoteknikföretaget Obducat i Malmö behöver pengar för att ha råd att kommersialisera sina produkter. Nu föreslås en nyemission som ska ge 74 miljoner kronor.
För precis ett år sedan blev det klart att att Obducats aktieägare skjuter till 55,3 miljoner kronor till företaget, räknat före emissionskostnader. Det var klart lägre än de 138,6 miljoner kronor som ledningen från början hoppats få ihop.

Det är alltså inte förvånande att företagsledningen ånyo presenterar ett emissionsförslag. Denna gång är det 74 miljoner kronor som ska in, före kostnader för emissionen, och företaget vänder sig i första hand till aktieägare och de som redan innehar konvertibler i företaget.

Obducat behöver pengarna för att kommersialisera den egna nanoimprintlitografitekniken, som gör att man kan prägla mycket små strukturer. Nanoimprintmaskinerna som Obducat utvecklat kan användas för att tillverka hårddiskar och displayer genom att stämpla de minimala strukturerna. Företaget tror sig också kunna använda sin teknik för att tillverka solceller och lysdioder på ett effektivt sätt.

Hittills har ett hundratal NIL-system installerats hos kunder världen över, hävdar Obducat.

Den preliminära tidsplanen för emissionen anger en teckningstid mellan 15 juli och 11 augusti i år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)