JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Så här vill IPC att du deklarerar
Branschorganisationen IPC har tillsammans med en rad andra organisationer uppdaterat standarden JIG-101 som beskriver hur materialinnehållet i elektronikprodukter ska deklareras.
Den första versionen av JIG-101 kom redan i april 2005. Nu är det dags för den andra uppdateringen som gjorts i samarbete med bland annat CEA, Consumer Electronics Association, Digitaleurope och Japanese Green Procurement Survey Standardization Initiative (JGPSSI).

Standarden vars fulla namn är ”Joint Industry Guide — Material Composition Declaration for Electrotechnical Products — JIG-101 Ed. 2.0”, är en vägledning för de företag som är verksamma inom elektronikindustrin och som behöver rapportera materialinnehållet i sina produkter. Den uppdaterade standarden innehåller bland annat de aktuella kraven i det europeiska Reach-direktivet. Standarden sätter minimikrav på hur materialinnehållet ska deklareras men det är fritt fram för företagen att göra mer omfattande innehållsdeklarationer som även tar med material som idag inte omfattas av några direktiv eller förordningar.

Standarden är gratis och går att ladda ner från IPC:s hemsida: www.ipc.org/jig-101
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)