JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Molex satsar på lysdiodsmoduler
Amerikanska Molex förknippas nog mest med kontaktdon. Men företaget gör också kablage, mönsterkort, antenner och pressverktyg. Nu adderar företaget ytterligare ett område, nämligen färdiga lysdiodmoduler för belysningsarmaturer.
– Belysningsmarknaden saknade en fullserviceintegrator som klarade alla de krav som tillverkare av belysningsarmaturer ställer, oavsett storlek eller kompetens, säger Mike Picini på Molex i ett pressmeddelande.

Företaget har därför startat en ny enhet kring de egenutvecklade lysdiodmodulerna som går under varumärket Transcend Lighting Series. Modulerna är utvecklade i samarbete med lysdiodtillverkaren Seoul Semiconductor

De första två produkterna är en tvåtums reflektormodul kallad RM2 med riktat ljus och en tretums ”puck” kallad RM3 som ger ett diffust, stämningsskapande ljus.

Båda produkterna använder lysdioden Acriche som är på 4W och kan drivas direkt från vägguttaget. Produkterna kommer i tre versioner för 110V, 220V och 277V. De finns för GU-24 kontakt och med trådanslutning.

Färgåtergivningsindex (CRI) uppges vara 80+ och modulerna finns med en färgtemperaturen på 3000K och 5000K. Belysningsvinkeln är 15 grader eller 25 grader.

Senare under året kommer fler varianter, bland annat moduler som kan drivas med likspänningskälla.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)