JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norstel ska räddas
Rekonstruktionen av konkurshotade Norstel får fortsätta. Det beslutades i Norrköpings tingsrätt i förra veckan.
I början på juni var det dags för Norstel att ta i bruk sin efterlängtade process för kiselkarbidskivor i tretumsformat. Men pengarna var slut, så företaget tvingades istället ansöka om rekonstruktion (se länk).

I förra veckan, vid ett borgenärssammanträde i Norrköpings tingsrätt, beslutades det att den påbörjade rekonstruktionen ska fortsätta fram till den första september. Samtidigt flaggade rekonstruktören Magnus Nedstrand för att man i september förmodligen kommer att begära en förlängning av rekonstruktionen med tre månader.

– Enda alternativet är konkurs, med väsentligt sämre utfall än vid en rekonstruktion, menade Magnus Nedstrand vid tingsrättsförhandlingen enligt Folkbladets sajt.

Fodringsägarna är med på beslutet om rekonstruktion och nu läggs all energi på att förbättra företagets finansiella ställning. När rekonstruktionen startade den första juni i år hade Norstel drygt 54 miljoner kronor i skulder men bara några hundra tusen i kassan.  Under tingsrättsförhandlingen meddelade dock Magnus Nedstrand att ägarna skjutit till drygt 10 miljoner kronor för rekonstruktionen, enligt Folkbladet.

Bedömningen är att Norstel ska kunna gå med vinst under det tredje kvartalet år 2011.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)