JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 122 miljoner till Nanoradio
Halvledarbolaget Nanoradio i Kista har fått in 12,5 miljoner euro – 122 miljoner kronor – i nytt riskkapital. Pengarna, som kommer från två nya investerare tillsammans med företagets hittillsvarande ägare, ska användas för volymökningar av företagets strömsnåla wlan-kretsar och för att få fram nya, än mer konkurrenskraftiga, wlan-produkter.
– Det här betyder mycket för oss. Investeringen i Nanoradio är ett tydligt erkännande av tilliten till oss, särskilt i dessa tider när det är så tufft att få fram kapital, säger Nanoradios vd Tord Wingren i ett pressmeddelande.

Investeringen, som offentliggjordes i mitten av juli, backas upp av sju riskkapitalbolag. Två av dem är nya för Nanoradio – norska Viking Ventures och svenska Creandum. De andra fem – Ferd Venture, Industrifonden, Innovacom, Nordic Venture Partners och Teknoinvest – har satsat pengar i bolaget i tidigare finansieringsomgångar.

Pengarna behövs till att få upp volymerna på dagens produkter och till att öka takten i framtagningen och lanseringen av nya produkter. Nanoradios befintliga tvåkretslösning för wlan, NRX700/2, sitter i flera mobiltelefoner med förmåga att automatiskt låta samtal med hjälp av IP-telefoni gå över wlan där sådant finns tillgängligt. Poängen med Nanoradios krets är att den är tillräckligt strömsnål för att alltid vara påslagen – den ger enligt företaget dubbla taltiden jämfört med konkurrenternas lösningar.

Men tvåkretslösningen har vid det här laget drygt fyra år på nacken, och tekniken kan bli ännu strömsnålare genom att integrera de två till en enda krets. De planerna berättade Tord Wingren om för Elektroniktidningen i februari (länk). Då var ambitionen att ha den nya lösningen, gjord i BiCMOS, klar till sommaren, men än låter nykomlingen vänta på sig ett tag. Den nya investeringen kommer dock säkerligen att öka takten i utvecklingen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)