JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IDT slutar med egen produktion
Halvledarbolaget IDT, som gör analog-digitala kretsar, ska stänga sin sista egna fabrik och flytta över produktionen där till den taiwanesiska kiselsmedjan TSMC.
IDT, Integrated Device Technology, har under de senaste åren lagt ut allt mer av sin produktion och har idag bara en fabrik kvar, i Hillsboro i Oregon. Nu ska även den fabriken stängas, och produktionen flyttas över till TSMC i Taiwan. Proceduren väntas ta uppemot två år, och därefter ska IDT bli ett helt fabrikslöst företag.

– Som fabrikslös kan vi fokusera våra resurser och investeringar på utveckling av nya innovativa produkter, och maximera effekten av vår kärnkompetens inom konstruktion. Hos TSMC kan vi dra full nytta av deras världsledande tillverkningsteknik, och förändringen är ett logiskt steg i vår förändringsprocess, säger IDTs vd Ted Tewksbury i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen är en fjäder i hatten även för TSMC, som historiskt byggt upp sin ledande position inom rent digitala halvledare. När man för några år sedan breddade sin kapacitet till att även omfatta blandat analog-digital produktion hörde IDT till de första kunderna. Noterbart är att IDT även framöver kommer att jobba med andra foundries, som UMC och Chartered.

Produktionen som nu ska flyttas från Hillsboro sker med geometrier kring 130 nm. IDT har gett en mäklare i uppdrag att sälja fabriken i Hillsboro. Förhandlingar om avgångsvederlag pågår med de anställda. HIllsboro är något av ett centrum för amerikansk halvledarproduktion, här har bland andra Intel en av sina största fabriker och även Lattice, Radisys, Credence och Sun gör kretsar på orten.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)